HYVÄNPUOLEISET TYYPIT

Jos ne voi löytää hevosen rakenteesta, miksei hevostaloudenkin? Tämä blogi on projektini kohti hyvänpuoleista kehittymistä niin hevosalan yrittäjänä kuin ihmisenäkin. Olkoon kanssani lean, universumi ja läjäpäin hyvänpuoleisia tyyppejä. Mukana?

 Kuka sen alun perin sanoikaan, että kokonaisuus ratkaisee? Oli kuka tahansa, luulen, että oli oikeassa. Yrityksen kivijalkana pidetään sen strategiaa. Allekirjoitan tämän. Mutta silti teki mieli saada jotain vahvistuksia tämän yhden ässän kaveriksi. Ei korttipelissäkään yleensä yhdellä ässällä tuuletella. Strategia sai kavereikseen kolme muuta ässää, joiden nimiksi tuli Setelit, Systeemit ja Sinä = menetelmä S3 . Tämän kun vie mukanaan solutasolle sekä itsessään että yrittämisessään, saattaa alkaa näyttämään hyvänpuoleisemmalta monelta osin.  

Kuka, mitä ja miksi ihmeessä? 

Rakensin menetelmä S3:n lähinnä omaan käyttööni. Tarvitsin materiaalia vankempaan ja kokonaisvaltaisempaan kivijalkaan niin yrittämisessä kuin elämässäkin. En tietenkään pärjännyt yksin, vaan sain rakennusapua mm. työyhteisöltäni, kollegoiltani, ystäviltäni, lean-konsultiltani sekä universumilta.  

Menetelmä S3  syntyi isomman luomistyön tuloksena. Siinä yrityksen strategian päällä lepäävät Setelit, Systeemit ja Sinä. Jokaisen ässän olemassaolo ja huomioiminen on edellytys strategian toteuttamiselle ja yrityksen menestymiselle. Ja onhan se helpompi muistaakin, kun yhden kirjaimen (S) taktiikalla mennään. Jokaisella ässällä on oma sisältönsä, mutta niiden käytännön toteuttamisessa on syytä huomioida myös muut ässät. Yhden ässän sisällöllä voi olla hyvinkin kertaantuva vaikutus myös muihin ässiin, niin hyvässä kuin pahassakin.    

Ässien sisälmykset 

Kuvan Menetelmä S3 “luuranko” on erinomainen pohja oman yrityksen ja yrittämisen tutkiskelulle. Luuranko saa lihaa ympärilleen sen mukaan, mikä ässä milloinkin on eniten kehittämisen tarpeessa. Menetelmän avulla testikonsultoimissani yrityksissä “liha kasvoi luurankoon” ensin hieman epätasaisemmin, kun joku ässistä vaati alussa enemmän huomiota kuin muut. Lopputulos oli kuitenkin aina se, että kaikki ässät tarvitsivat huomiota osakseen eikä yhden ässän huomioiminen ollut pois muilta, vaan lähinnä päinvastoin. Yksityiskohdista päästiin kohti kokonaisuutta ja toisinpäin. Menetelmä soveltui siis työkaluksi hyvinkin eri tavoin ajatteleville ihmisille ja sen käyttö oli äärimmäisen avartavaa ja jopa melkoisen huippukivaakin!  

Ässien sisälmykset voivat olla todella moninaiset. Jotta tästä postauksesta ei syntyisi romaania, poimin tähän ässien sisällöistä ne, jotka ovat tähän mennessä tuottaneet sekä minulle että testikonsultaatiooni ystävällisesti osallistuneille yrityksille eniten apua tai ainakin ajattelemisen aihetta.   

Setelit 

Mistä niitä seteleitä oikeasti tulee? En tiedä teistä muista, mutta ainakin minulta ja testikonsultoimiltani tyypeiltä tämä yksinkertainen toiminnan edellytys, eli yrityksen tulovirta, saattoi hukkua kulurakenteen loputtomaan pyörittelyyn. Budjetit ovat valtavan hieno asia. Niistä meidän ei pidäkään päästä eroon ja on todella tärkeää laskea ja puntaroida kulurakennetta. Mutta mitään kulurakennetta ei hoideta ilman sisään tulevia seteleitä.  

Mikä on maksimiliikevaihtosi tiloissasi/toiminnassasi/kalustollasi? Mikä se on realistisesti, kun otamme huomioon ihmiset, eläimet, ilmaston, tuulensuunnan ja biorytmit? Muutosvastarinta on inhimillistä, mutta muutokseen on pakko ryhtyä, jos viivan alle ei edes teoriassa ole mahdollista jäädä mitään. Auttaisiko systeemit tai niiden muutos lisäämään seteleitä tai keskittymään oleelliseen? Kuinkas Sinä itse muuten voit? 

Systeemit 

Toistan Morriksen Georgen sanomaa: “Systeemi pitää olla. Huonokin systeemi on parempi kuin ei systeemiä ollenkaan.” Ja jos se systeemi on lisäksi sellainen, että se tukee sekä käteen jäävien setelien lisääntymistä että Sinun/henkilökuntasi jaksamista, niin pitäisin hyvänä tai vähintäänkin hyvänpuoleisena. Minun systeemini on lean-johtamisfilosofia. Siitä olen saanut apua jokaisella kolmen ässän osa-alueella, joten en ole heti vaihtamassa toiseen. Senkin vuoksi, että itse olen vapaasti suomentanut tuon leanin prosessoidun maalaisjärjen matkaksi. 

Sinä 

Kuka Sinä olet? Mitä Sinä haluat? Mitä Sinä tavoittelet? Mistä Sinä motivoidut? Miten Sinä voit? Oletko Sinä yhtä kuin yrityksesi? Entäs ne muut Sinät, eli henkilökuntasi/muu tukiverkostosi? Tämän kolmannen ässän eli Sinun spekuloiminen voi olla melkoisen mehevää ja herättää monenlaisia tunteita. Mutta ei hätää, onneksi kaikki tunteet ovat sallittuja! Tunnustetaan siis tunteemme ja heittäydytään edes vähäsen.  

Tunnustan olevani kateellinen heille, jotka osaavat vastata tuossa aiemmin esittämiini kysymyksiin reippaasti, iloisesti, selkeästi ja onnellisella varmuudella. Minä en osaa. Yritän opetella. Keinoja löytyy kyllä ja työkalujakin. Suosittelen tutustumaan avoimesti monenlaiseen itsensä kehittämiseen ja poimimaan omaan arkikäyttöön itselle sopivimmat mallit. Sinä olet kuitenkin se, joka niitä seteleitä tekee ja systeemiä pyörittää. Hyvin tai edes hyvänpuoleisemmin voivana pystyt parempaan ja pysyt ehjempänä niin pinnasta kuin sisälmyksistäsikin.  

Hyvää matkaa – Bon Voyage 

Menetelmä S3 ei ole päämäärä. Se on matka, jolla valetaan ja vahvistetaan kivijalkaa. Vähän niin kuin elämäkin on. Ja taas on joku minua viisaampi sanonut, että tärkeintä ei ole päämäärä, vaan matka. Nyt kun alamme taas päästä matkoille muutamaa viime vuotta helpommin saanen ehdottaa seuraavaa: Jos passin hakeminen kestää liian pitkään, kokeilepa matkailua arjessasi menetelmä S 3 :n kanssa. Et tarvitse edes passia, mutta hammasharja on toki hyvä olla mukana… Sekin voi auttaa siihen, että on mukavampi katsoa peiliin, niin oman kuin yrityksensäkin kuvan nähdäkseen.  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.